O Δημήτρης Ορφανός μίλησε στην ιστοσελίδα της wind, χορηγού εταιρίας της ΠΑΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ.      ** Δημήτρη τι είναι αυτό...

 

O Δημήτρης Ορφανός μίλησε στην ιστοσελίδα της wind, χορηγού εταιρίας της ΠΑΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΙΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ.
 
 
 ** Δημήτρη τι είναι αυτό που μένει σε σένα και την ομάδα σου μετά τον αγώνα του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό;
 
«Αυτό που έμεινε πιο πολύ σε όλους μας είναι στεναχώρια και πικρία. Έτσι όπως πήγε το ματς και προπάντων το αποτέλεσμα μετά και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε σαφώς και μας αδικεί και μας πικραίνει αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μας πείραξε πολύ αφού αξίζαμε τη νίκη και στο τέλος παρά την καλή εμφάνιση που κάναμε μέσα στο γήπεδο του Ολυμπιακού, δεν πήραμε τίποτε απολύτως. Ούτε καν τον βαθμό της ισοπαλίας. Το θετικό είναι πως σαν ομάδα αλλά και κάθε παίκτης ατομικά κέρδισε στον τομέα της αυτοπεποίθησης και της πίστης στις ικανότητές μας. Βλέπετε πλέον πως ο Εργοτέλης είναι μια ομάδα που μπορεί να παίξει στα ίσα οποιονδήποτε αντίπαλο σε οποιαδήποτε έδρα. Είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό κι αυτό το νιώθουμε σε μεγάλο βαθμό..»
 
** Υπάρχουν αισθητές διαφορές στην ομάδα σου ακόμη και σε σχέση με την περσινή σεζόν;
 
«Ο τρόπος δουλειάς είναι ο ίδιος. Η φιλοσοφία της ομάδας είναι η ίδια και με βάση αυτό έχουμε κάνει βήματα προόδου. Έχει γίνει ένας καλός σχεδιασμός και η ομάδα έχει έναν καλό κορμό στον οποίο μπορεί να βασιστεί. Έχουν γίνει προσπάθειες βελτίωσης σε όλα τα επίπεδα και σε συνδυασμό με το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στο σύλλογο είναι φυσικό να υπάρχουν προσδοκίες για κάτι καλό. Αυτό είναι που φαίνεται ως τώρα. Τα υπόλοιπα νομίζω πως θα τα δούμε στην πορεία..»
 
** Όπως είπε και ο προπονητής σας, πριν λίγες μέρες, στόχος είναι να τερματίσετε πιο ψηλά από την περασμένη χρονιά. Θεωρείς πως είναι εφικτό κάτι τέτοιο και που ακριβώς μπορούμε να περιμένουμε, βαθμολογικά, την ομάδα;
 
« Πιστεύω πως αυτή η άποψη είναι όλων όσοι ανήκουν στην ομάδα. Μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλά εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Πρώτος στόχος είναι να τερματίσουμε πάνω από την 9η θέση την οποία είχαμε καταλάβει πέρυσι. Έχουμε υπόψη μας τον ανταγωνισμό που υπάρχει μέχρι στιγμής καθώς βλέπετε ότι οι διαφορές στον βαθμολογικό πίνακα είναι μικρές στις περισσότερες θέσεις. Τώρα δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά το που θα φτάσει ο Εργοτέλης, όμως νιώθουμε ικανοί για να καταφέρουμε τον πρώτο στόχο κοιτάζοντας κι ακόμα πιο ψηλά. Όλα εξαρτώνται από εμάς και την προσπάθεια που θα καταβάλλουμε στη διάρκεια της χρονιάς. Το θέμα είναι να παίζουμε καλά με διάρκεια και υπομονή. Όλα τα υπόλοιπα θα φανούν με το χρόνο. Το φετινό πρωτάθλημα είναι για μένα κάτι όπως με την περασμένη χρονιά. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν ήδη να ξεφεύγουν από τους υπόλοιπους και θα παλέψουν οι δυό τους για την πρώτη θέση.  Όμως από κει και κάτω εγώ δεν διακρίνω σημαντικές διαφορές στις υπόλοιπες ομάδες πλην ίσως του Πανθρακικού που έμεινε αρκετά πίσω και δύσκολα θα αποφύγει τις περιπέτειες. Πέραν της κούρσας του τίτλου όλες οι υπόλοιπες θέσεις είναι «ανοιχτές» ανάμεσα σε περίπου ισοδύναμες ομάδες σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα.
 Ακόμα και οι λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες δεν είναι ανίκητες εντός αλλά και ακόμα κι εκτός έδρας.. Εάν συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο πάθος στις προπονήσεις αλλά και στα επίσημα ματς μπορούμε να διεκδικήσουμε την είσοδο στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.»
 
** Έρχεται άλλο ένα δύσκολο ματς πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στο γήπεδό σας. Να περιμένουμε μια απόδοση ανάλογη με αυτή του περασμένου Σαββάτου; Υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να διαμορφώσουν κάτι τέτοιο;
 
« Το σίγουρο είναι πως πάμε με καλό ηθικό και ιδανική ψυχολογία για ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Υπάρχει μεσοβδόμαδα και το ματς κυπέλλου με τον Πιερικό στην Κατερίνη που για εμάς είναι πολύ σημαντικό να το κερδίσουμε και να προκριθούμε καθώς μας ενδιαφέρει πάρα πολύ μια καλή πορεία στο θεσμό. Υπάρχει κούραση έπειτα από το ματς του περασμένου Σαββάτου ενώ και το πρόγραμμα είναι κάπως φορτωμένο μέσα στη βδομάδα κι αυτό είναι φυσικό να το υπολογίζουμε ως ένα σημείο. Όμως θα κάνουμε αυτό που πρέπει προκειμένου να κερδίσουμε ότι περισσότερο μπορούμε. Κάθε παιχνίδι έχει τις ιδιαιτερότητές του και ο Εργοτέλης είναι σε θέση να αισιοδοξεί για την νίκη καθώς έχει τις ικανότητες για να τα καταφέρει.
 
** Από τον εαυτό σου τι πρέπει να περιμένουμε αυτή τη σεζόν;
 
«Ξέρω τις δυνατότητές μου και πιστεύω σ’ αυτές. ΘΕΛΩ να κάνω όσο γίνεται μεγαλύτερη προσπάθεια για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Είμαι μέλος ενός οργανωμένου συλλόγου με σταθερές αξίες και καλό κλίμα. Εφόσον δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου, θα είμαι ικανοποιημένος βάζοντας πάνω απ’ όλα το συμφέρον και τις φιλοδοξίες του Εργοτέλη. Εμένα πλέον με ξέρουν όλοι και βέβαια γνωρίζουν το πόσο μπορώ να συμβάλλω για μια καλή χρονιά. Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά και θα βγούμε όλοι μας κερδισμένοι από αυτό..»